info@ablak-magazin.hu

Kezdőoldal

Ablakfólia

Vakító napsütés, sugárzási hő, berendezési tárgyak megfakulása, UV-sugárzás, betörésvédelem és balesetvédelem ellen nyújt védelmet az ablakok üvegfelületeinek gyártói vagy utólagos fóliázása. Fentieken túlmenően a fűtési vagy klimatizálási költségeket is csökkenti a jól megválasztott és szakszerűen beépített ablakfóliázás. A belátás elleni vagy éppen dekorációs célból felragasztott fólia a belső tér használhatóságát és komfortját is növelheti.

Típusok

A biztonsági fólia egybentartja a betört üveget, így segít a szilánkok okozta balesetek elkerülésében és hathatósan segíti a betörésvédelmet is, a bejutáshoz szükséges időt nagyban megnövelve.

A hővédő és a fényvédő fólia csökkenti a bejutó fény mennyiségét, árnyékol, véd az UV-sugárzástól és a nyári túlmelegedéstől. Léteznek beltéri és kültéri fóliák is, a kültériek gyakran hatékonyabbak, de jellemzően - az időjárási viszontagságok miatt - rövidebb élettartamúak.

A szigetelő fólia beltéri hővisszaveréssel a fűtési veszteség csökkentésére szolgál, de egyes típusai a nyári túlmelegedés ellen is védenek.

A belátás elleni fólia beltéri vagy kültéri üvegfelületekre is kerülhet, lehet az átlátást teljesen vagy részben gátló, mindkét vagy csak egyik irányban belátást megakadályozó, tényleges funkcionális indokkal vagy dekorációs céllal beépített.

A speciális fólia lehet graffiti elleni, elektronikus adatvédelmi, polikarbonát lemezre ragasztható fólia vagy egyéb fólia.

A kombinált fóliák a fentiekben felsorolt tulajdonságok közül több feltételnek is egyidőben megfelelnek.

Műszaki tulajdonságok

A fóliák gyors műszaki jellemzésére az alábbi tulajdonságokat érdemes figyelembe venni:

A fóliák árai 6.000 - 12.000 Ft + Áfa körül érhetőek el, amit még a beépítés költsége egészít ki.

Kapcsolódó cikkek:

Üveg