info@ablak-magazin.hu

Kezdőoldal

Hőszigetelt alufa ablak

A hőszigetelt üvegezésű korszerű faablak külső alumíniumborítással ötvözi a két anyag előnyét, kívül időjárás ellenálló, belül otthonos. A külső oldal gyakorlatilag nem igényel karbantartást, tág színpalettáról választható, hosszú élettartamú, formatartó.

Mivel a faszerkezet nincs kitéve közvetlenül az időjárás viszontagságainak, bátran választható bármilyen fafaj, így a belső térhez rugalmasan harmonizálható a nyílászáró.

Az alumínium külső borítást és a faszerkezetet ideális esetben a konstruktív kialakítás elválasztja egymástól, azaz a két szerkezet közvetlenül nem érintkezik egymással. A víz kondenzációja miatt fontos ez a kialakítás, valamint a fémborítás kiszellőztetése is lényeges, hiszen az összegyűlő víz vagy pára károsítaná a faszerkezetet. Ennél a korszerű típusnál a belső oldalon nincsen ragasztott üvegléc, a külső oldalon a szárnyra szerelt fémborítás egyben az üvegléc is. A fához rögzítést műanyag tartókkal lehet megoldani. Hagyományos faablak felöltöztetése alumíniumborítással is lehetséges, de itt a fa és a fém közvetlen érintkezése nehezen elkerülhető. Speciális esetben a fa és a fém közt keményhab szigetelés van, fokozva a hőszigetelő képességet és biztosítva a nedvesség káros hatásainak elkerülését.

Kapcsolódó cikkek:

Hőszigetelt faablak
Hőszigetelt műanyag ablak
Ablaktípusok összehasonlítása
Ablakok árösszehasonlítása