info@ablak-magazin.hu

Kezdőoldal

Kültéri textil árnyékoló

A kültéri textil árnyékoló fő feladata a nyári túlmelegedés megelőzése és a kellemes belső fényviszonyok létrehozása, a kilátás lehetőségének megtartásával. A vászon kiválasztásával meghatározhatjuk az átláthatóság mértékét is. A vászon feltekert állapotban felső látszó vagy vakolható tokban helyezkedik el, a mozgását kétoldali sín vezeti meg, a vászon alsó részén pedig egy alsó sín helyezkedik el, ami feszíti a vásznat és a mozgatást, valamint lehúzott állapotban a párkányhoz zárást segíti.

Nagy előnye, hogy hatalmas felületek árnyékolhatóak ezzel a megoldással, akár 6 m-es szélességgel. A feltekert vászon a lefedett felülethez mérten nagyon kevés helyet igényel és szúnyoghálóként is funkcionál.

Alig igényel karbantartást a szerkezet, de ügyelni kell arra, hogy nedves szövetet nem szabad feltekerni, mert foltosodhat és penészesedhet. A megvezetés kialakításának függvényében akár törtvonalú lefutás is biztosítható, illetve karos kialakításnál előtetőszerű napellenzővé alakítható. A működtetése történhet kézi hajtókarral vagy motoros megoldással.