info@ablak-magazin.hu

Kezdőoldal

Roló, Roletta

A roló és a roletta a beltéri árnyékolást szolgálja, a különbség a felhúzott állapotban a textil összegyűjtési módjában rejlik. A roló harmonikaszerűen lapolva, a roletta pedig egy tengelyre tekeri fel az anyagot. A roló helyigénye némileg nagyobb, mint a rolettáé, de rolettát csak kellően merev anyagból lehet készíteni. Az anyag méretéhez és súlyához igazodva húzózsinórral vagy az erősebb gyöngylánccal, de akár motorral is működtethetőek. A vezetősínes roletta alkalmas akár a teljes sötétítésre is, ferdesíkú tetőtéri ablakoknál a leginkább használt és rendszerint rugós kialakítású, azaz szakaszonként rögzíthető vászonnál mindig feszesen tartja a felületet.

Speciális megoldás a sávroló, ahol két sávosan csíkozott anyag fut egymás előtt és a csíkok átfedésének mértékével állítható a sötétítés, árnyékolás mértéke.

Másik exkluzív lehetőség a pliszé függöny, ahol vagy csak felül vagy felül és alul is rögzített zsinórón mozgatható a harmonikaszerű szerkezet. Különlegessége, hogy bárhol megállítható és szabadon választott magasságú sávban árnyékol, illetve alakos ablak elé is beszerelhető.