info@ablak-magazin.hu

Kezdőoldal

Szúnyogháló

szúnyoghálóA szúnyogháló vagy más néven rovarháló a legfőbb feladata mellett segít az árnyékolásban és a por és egyéb szennyeződés elleni védelemben is, a nyílászárók hasznos kiegészítője.

A szúnyogháló szerkezeti felépítése három fő részre tagolható, az UV-álló üvegszálas hálóra, a műanyag, fém vagy éppen fa keretre és a mozgatható kivitelnél az egyéb kiegészítőkre (pánt, fogantyú, mágneses zár, megvezető sín).

A csak szellőztetésre használt ablakokra telepíthetünk fixen szúnyoghálót, belülről vagy kívülről rögzítve, keretre feszített vagy levehető tépőzáras kivitelben.

A függőleges vagy vízszintes működtetésű rolós szúnyoghálók egyszerűen és gyorsan működtethetőek, függőleges megvezetés esetén lehet redőnytokba integrált kivitel is, de meglévő ablakokra vagy erkélyajtókra utólag is felszerelhetőek.

A nyitható szúnyogháló a gyakran használt bejárati ajtók vagy erkélyajtók hasznos kiegészítője, a nagyméretű toló-bukó vagy emelő-toló erkélyajtóknál használatos a toló szúnyogháló is, ekkor alul és felül megvezetés szükséges. Nagyméretű erkélyajtóknál lehetséges még az úgynevezett pliszé háló, amely harmonika szerűen zár oldalra.

Kutya vagy macska tartása esetén javasolt az erősebb kutyaháló beépítése.